regel 6

Regel

Regel 6. Håll ansvaret där det hör hemma

 

En missbrukande person kommer att försöka lägga skulden på andra - det ligger i en missbrukare natur.

En av de mer frustrerande aspekterna av missbruk är den beroende personens omedelbar tanke är att skylla på någon annan för hans problem. Förlorade jobb, trasiga äktenskap, arresteringar, sjukdom, konkurs, skada, missbruk i sig - de är alla någon annans fel. Tro inte på denna stadig på ström av berättelser om hur andra människor har orsakat personens problem.

 

Å andra sidan, att vädja till personens bättre vetande kommer sällan fungerar. Detta är begravd under månader, år

eller årtionden av självförstörelse och skada andra, att han nu inte kan möta.

 

Drog- och alkoholmissbrukare har en lägre medvetenhet. Att få en person att ta ansvar måste omfatta en han/hon gradvis avlastas för att inte överbelasta en person till den punkt där han tar återfall. Detta är en uppgift för en bra rehab program.

 

Men för tillfället, accepterar inte att alla andra är orsaken till missbrukaren problem. Så snart detta mönster framträder, upptäck fakta för dig själv. Om det inte är möjligt, åtminstone insisterar på att inte gå med in i de vilseledande taktik missbrukaren använder. Det finns orättvisor i livet, men i de allra flesta fall en person som skapar eller åtminstone till stor del bidrar till sin egen situation i livet. Och även när livet slår ner en, är det ens ansvar att resa sig upp och hantera det. en

sak att leta efter är någon ansträngning från missbrukaren sida att övervinna sina problem på ett ansvarsfullt sätt. Om detta inte sker, ökar sannolikheten för att den fulla sanningen döljs.

 

Hur man gör det fel

 

En pappa kommer hem efter att ha förlorat ett jobb. Detta sker efter flera månader av försämrat humör och relationer hemma. Hans fru ser att han inte mer tillbringar någon tid med henne eller barnen och det finns ökande ilska och argumentation. Han högljutt förklarar hur chefen är en idiot och fick hela saken fel och han fick sparken som följd. Han gör även några vagt hotfulla kommentarer om detta. Hustrun kunde göra en av två misstag på denna punkt "att få honom tillbaka." - Antingen tror hela sagan och sympatiserar eller så snacka honom tillrätta och försöka få honom att se hur han kunde ha undvikit sparken, "för barnens skull." den tidigare strategin kommer att låta mannen lever en lögn och kommer att möjliggöra frågor att fortsätta att gå neråt. Den senare metoden, oavsett hur korrekt, kan leda till en våldsam argument.

 

Hur man gör det rätt

 

Det bästa valet här är troligt mycket lik den som presenteras i regel 3 ovan: ta hjälp av familjen och vänner att komma till botten med problemet. Speciellt när det finns barn inblandade, försök inte ta itu med en starkare, mer hotande personen på egen hand. Också låt inte din blyghet eller förlägenhet stå i vägen för att be om hjälp. Om den första personen du frågar inte kommer att hjälpa dig, hålla frågar tills du får hjälp. När någon kämpar med missbruk, är det inte ovanligt att det att kräva ansträngningar en grupp för problemet att få fullt hanteras.

 

 

 

Vi hjälper dig motivera missbrukare att sluta

ta droger

ring: 0731-533156,

0413-19170

Information om olika droger

Cannabis spice kokain extasy crack benzo opium metadon