regel 5

Cannabis spice kokain extasy crack benzo opium metadon

Regel 5

 

När det finns mystiska problem som bara inte kommer att lösa sig oavsett vad, misstänk att missbruk kan ligga bakom.

När en person använder droger eller dricker för mycket är det inte ovanligt att han/hon döljer sina vanor. En tonårspojke kan sticka ut på natten för att röka gräs eller dricka med sina vänner eller värre, han och hans vänner kan plundra familjens medicinskåp och slå samman läkemedel. En hustru som är alkoholist kan dricka medan hennes man är på jobbet och gör sitt bästa för att dölja bevisen. Viljan att missbruka dessa droger är så stark att missbrukare lära sig att hålla andra från att störa deras vanor.

 

Men missbruk leder rutinmässigt till problem i livet, till exempel: Sjukdomar och ekonomiska problem. Gripanden för rattfylla, besittning av droger eller brott som begås för att få pengar till droger. familj eller barnmisshandel eller vanvård, förluster av arbetstillfällen, saknade ägodelar som såldes för droger eller till och med hemlöshet. En familj som försöker hjälpa en anhörig genom problem som dessa kanske undrar varför alla deras ansträngningar verkar ineffektiva. Varje gång de låna honom pengar eller hjälpa honom att hitta ett jobb eller komma ut ur fängelset, kommer mer problem upp. I denna situation bör en familj anse att roten till alla dessa problem skulle kunna vara missbruk.

 

Så här gör du fel: Ett gift par står inför stora ekonomiska problem, och förbereder sig för att ansöka om konkurs. Hustrun kan inte få mannen att bidra med hjälp för att lösa det ekonomiska problemet trots upprepade försök. Precis under denna tid försvinner han från sitt jobb och börjar försvinna i flera dagar åt gången. Han får mystiska fysiska problem och förlorar vikt. Hustrun kan inte förstå förändring i hans beteende från tidigare dagar då han var. Hon anser inte att han skulle missbruka droger när han är borta från hemmet.

 

Hur man gör det rätt: När hennes makes beteende blir oberäkneligt och helt annorlunda från hans tidigare mönster, inser hustrun att något allvarligt stör han. Hon ber sin familj om hjälp och tillsammans lyckas spåra honom och finna honom missbrukar amfetamin under dessa tider som han försvinner. Hans missbruk av denna drog förklarar nuvarande finansiella katastrofen och hans hälsoproblem. Med rätt orsaken till problemen, kan familjen söka den rätta lösningen

Regel

Vi hjälper dig motivera missbrukare att sluta ta droger

ring: 0731-533156,

0413-19170

Information om olika droger