regel 4

Cannabis spice kokain extasy crack benzo opium metadon

Regel 4. uppmärksamma var pengarna tar vägen

 

Denna regel är lika sant när det kommer till drogberoende som det är med så många andra typer av skumma affärer.

 

Tillgången på droger och alkohol drivs helt av pengar. När en person blir en tung alkoholist eller droganvändare, finns det och kommer det att

vara finansiella effekter. Pengar kommer att saknas. eftersom missbruk ökar, skulle detta vara mycket pengar, kanske tusentals kroner i veckan.

 

Missbrukare kan oftast inte hålla fast vid en anställning, vilket innebär att tillgången på pengar kommer att torkas ut. När inkomsten torkar ut, kommer en alkoholist eller missbrukare först sälja personliga värdesaker och sedan kommer han vanligtvis börja stjäla från familj och vänner.

 

Många blir desperata nog att vända sig till kriminalitet för att betala för droger. Snatteri, identitetsstöld, bilstölder, apotek rån, prostitution och naturligtvis narkotikalagning är sätt att få pengar till missbruk.

Om du ser dramatiska, oförklarliga förändringar i de finansiella förhållandena - antingen försvinner pengar eller för mycket pengar eller nya, värdefulla ägodelar till hands - överväga möjligheten att det pågår narkotikamissbruk och brott.

 

Hur man gör det fel

 

En ung man går i skolan på annan ort och kräver ofta mer pengar. Familjen ifrågasätter honom om varför han behöver så mycket mer pengar men han har alltid en historia redo, alltid något annat. Bok priserna är högre, hans bil behövde en stor reparation, gick hans hyran upp. Det verkar som om det alltid behövs 6000 kr mer varje månad. Sedan hans berättelser alltid låter rimligt, skickar familjen bara mer pengar, räkna de måste ha planerat fel när de skickade honom till skolan.

 

Hur man gör det rätt

 

Tre månader i rad, ringer den unge mannen för att få mer pengar, alltid med en rimlig berättelse. Den tredje månaden, skickar de en del av de pengar som begärdes och sedan planera de en snabb resa till skolan för att se för sig själva. Vid ankomsten, kan dom se att deras son har gått ner i vikt och har sår i ansiktet. Deras pengar har gått till heroin. De kan nu ta itu med heroinmissbruket.

Regel

Vi hjälper dig motivera missbrukare att sluta

ta droger

ring: 0731-533156,

0413-19170

Information om olika droger